BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Scrisori catre Rita - Kaos Moon

              Scrisori catre Rita este un roman nou aparut, scris de un scriitor contemporan care si-a luat pseudonimul unei trupe canadiene <>, pentru a-si putea demonstra inca odata puterea de a scrie o proza dar de data aceasta sub anonimat pentru a fi luat in serios in tot acest demers. Scriitorul ne spune experientele prin care a trecut odata devenit cunoscut astfel aflam ca au fost oameni care au pariat pe varsta lui, pe locul unde locuieste si a statutului; ca a ajuns sa intalneasca persoane complet necunoscute care afirmau ca s-a inspirat din viata lor personala, in diferite scrieri, ceea ce mi se pare de-a dreptul penibil. Tot autorul ne mai spune ca anonimatul poate fi ceva bun: "pana la urma nu persoana mea era importanta ci personajele mele, povestile lor, traumele lor, slabiciunile, limitele si evadarile lor".
              Un alt pasaj ce mi-a atras atentia a fost putin generalizat despre orice carte, dar atat de adevarat...

"O carte, pana la urma, nu trebuie sa-ti spuna adevarul ci trebuie doar sa te faca sa crezi ca acesta exista. Iar pentru asta nu ai nevoie de informatii statistice, nu de dezvaluiri asupra autorului, ci doar de putin timp si incredere. Pentru ca se intalnesc inteligenta/sufletul celui care a scris-o cu inteligenta/sufletul celui care o citeste. No flesh and bones involved."

Am sa pun descrierea cartii deoarece nu cred ca ma ridic la nivelul in care sa o pot nara si sa cuprind tot ce a vrut autorul sa surprinda.

"Povestea? Pe scurt : Nic Labis, un upgrade al marelui poet (dar fara sa ii replice talentul), un minuscul locuitor la bloc si drumul lui de la finish catre linia de start. Scrisori catre Rita e povestea unei despartiri, care ar durea daca n-ar fi atat de hilara si care ar fi amuzanta daca nu ar durea atat. Nic e omul gratuit, fara obligatii si fara target, e antistarul, e ceea ce-si doreste cel mai mult societatea de azi sa marginalizeze. Nic povesteste; pentru ca daca nu o face, moare. Nic nu deranjeaza pe nimeni desi langa el nu poti sta neutru. Iti vine sa-l bati, sa-l strangi in brate, sa-l speli, sa-l iubesti. Un singur lucru nu reusesti – sa-l ignori. Nic e vulgar pentru ca viata printre sfintii falsi il oprima. Nic face lucruri pe care noi nu avem voie sa le facem, desi ... Nic e un mic Isus care ne spala de pacatul ipocriziei."


Toti cei care vor sa comande cartea, sa ma contacteze printr-un coment, sau pe email:fataroacketz@yahoo.com. Pretul cartii este de 50 de lei, cartea are 618 pagini. Eu zic sa "furati" 5 pachete de tigari de la voi, si sa cumparati cartea.Sigur veti ramane cu ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu