BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

sâmbătă, 13 august 2011

Societate...

                  De când m-am născut, mi-am dorit un loc lipsit de societate, pot spune chiar de civilizație, pentru că sunt de părere că „necivilizația” asta  este mult mai civilizată... Nu știu dacă mă înțelegeți... de exemplu jungla, mulți o folosesc ca un „model” de dezordine, ei bine mie mi se pare cel mai bun exemplu pentru... ordine. Exact!! Ei au regulile lor și le respectă, nu ca noi...
                  Din păcate visez degeaba la corectitudine și la ceva fără societate... și astăzi o tanti foarte drăguță, mi-a zâmbit sau pot spune chiar că a râs deși nu din răutate, când i-am zis că eu caut... dreptate. Și a început să îmi înșiruiască o o grămadă de exemple pățite chiar de ea și familia ei... chestii care trebuie să recunosc că m-au înmuiat, pentru că o văd mereu cu zâmbetul pe buze și mi-e foarte dragă, și de mică am simțit-o ca pe o persoană apropiată și de câte ori ne vedeam, mă trata ca și pe copilul ei... Oricum... ideea e că tata fiind lângă, de fapt eram mai mulți, era și soțul dânsei care și el îmi explica..., copiii, dar mă opresc la tata... care înfuleca de cuzor lăsându-mi impresia că nu va face deloc parte la discuție, ca apoi să se uite la mine și să îmi zică relaxat, „și eu am căutat dreptatea și mi-am irosit jumate din viață crezând că o pot găsi și degeaba...”, apoi am dat să mai zic ceva, dar parcă mi-a citit gândurile și mi-a răspuns direct „am încercat eu deja să schimb lumea, și nu am reușit, nu are rost să încerci.” Și cu asta m-a lăsat mască... Voi? Nu vreți un loc fără societate?

13 comentarii:

  1. Hey...asa cum tu speri la un loc fara societate...asa sper si eu...si asa spera si altii...dar daca am descoperi un loc fara o societate..e probabil ca si altii sa il gaseasca..si asa s-ar forma o alta societate...si ar fi la fel...si intr-adevar nu putem schimba lumea...dar ne putem crea singuri propria lume;) te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa cautam mai bine, si sigur o sa gasim ceva asemanator:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai mare dreptate cu primul paragraf. Pana la urma in jungla exista un cerc al naturii, ne dereglat de om. De aceea oamenii nu ar trebui sa mai incerce sa intre in paduri, sa faca "ordine" printre animale, etc..

    RăspundețiȘtergere
  4. In loc sa cauti, de ce nu iti creezi o societate a ta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite un citat in tema cu postarea ta: nu se poate crea o societate perfecta pentru un om imperfect.
    Complet adevarat, dupa parerea mea. Noi suntem cei cu probleme. Noi suntem cei ce nu suntem in stare sa construim o lume perfecta si nici nu cred ca vom fi vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alle. Stiu ca asa e... La noi e haos, la ei... la ei e o societate adevarata.

    Monica, ai dreptate, asta voi face.

    Bianca,... eu sunt de parere ca societatea fara oameni nu exista, in fond asta e societatea, un ansamblu de legaturi, principii si reguli create de oameni, pentru oameni. Normal ca noi suntem buba, si nu vreau o lume perfecta, perfectiunea este plictisitoare, vreau o lume corecta, dreapta si mai inventiva... mai iubitoare... Dar cred ca pana la urma ma voi multumi cu ce am, si nu cu lumea care o am, ci cu cei 3-4 oameni pe care ii iubesc enorm, ei vor fi lumea mea pentru mine, iar eu pentru ei... vom fi un adevarat "noi".

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai gandit foarte bine aici si ai facut alegerea inteleapta sa te gandesti in primul rand la oamenii care conteaza mult mai mult decat societatea asta, care e oricum plina de mocirla.

    RăspundețiȘtergere
  8. indirect am raspuns cu ceva ani in urma la asta, atunci insa intrebarea suna cam "ce ti-ai cumpara cu 1 milion de dolari" ... si am zis asa: o insula cu apa dulce (de baut) si destul pamant pe ea ca sa-mi pot cultiva strictul necesar supravietuirii (asta ar fi cam 500-600 mii usd) ... iar de restu' as cumpara mine (sub)acvatice si rachete sam ... ca sa fiu sigur ca nu se aproprie nici dreq de insula aia ... totul cuplat la un senzor care in momentul cand nu-mi mai bate inima dezarmeaza smecheriile ... ca nah: poate mai sunt si alti nebuni ca mine pe lumea asta.

    mai "lipsit de societate" decat atat nu prea cred ca se poate ...

    RăspundețiȘtergere
  9. :D Da, asa tind si eu sa cred ca m-am gandit bine.:P

    RăspundețiȘtergere
  10. Cele mai civilizate societati sunt triburile asa-zis "inapoiate".

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, oamenii care fac parte din acele triburi, isi respecta regulile si semenii...

    RăspundețiȘtergere