BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

duminică, 17 iulie 2011

Prima mea postare - Remus

După cum știți, blogul acesta are doi autori, Strawberry blonde (gagică-mea) și eu. Până acum a scris doar ea, dar m-am gândit să îmi exprim și eu părerile dacă tot ne-am tras blog la pătrat.

Plouă. Încerc să nu mă las influențat, am auzit de la mulți că ploaia e frumoasă..., e frumoasă dar nu asta care e acum. Înțelegeți?
Există ploaia de vară... aia faină și mai e și cea morohâtă. Mulți sunt de părere că îi inspiră, eu unul nu prea cred... Sunt anumite chestii, sau factori să le zic așa; dacă poți scrie pe ploaie, poți scrie și pe vreme frumoasă,... sau nu știu eu ce vă place vouă? Mie nu-mi prea place, dar încerc să aflu ceva ascuns din mine... Ce bine sună până aici, spre ca și Sakura să fie de acord...
Acum putem dezbate problema asta cu inspirația. Sunt conștient că pe fiecare dintre noi, ne inspiră ceva anume atunci cănd scriem, desenăm, pictăm, sau construim... Dar dacă le-am putea face și fară acel ceva care credem noi că ne dă inspirația? Eu îs de părere că dacă poți scrie pe ploaie, atunci poți scrie și pe soare, zi, noapte, lună plină, sau mai știu eu ce... Pentru că inspirația si ideile sunt de fapt în noi, trebuie să știm cum să le accesăm.

15 comentarii:

  1. Să zicem că sunt de acord... Doar că mulți dintre noi, printre care și eu uneori, am nevoie de acel ceva despre care vorbeai tu, ca să pot să îmi ”ating” inspirația și să îmi ”intru” în imaginație... Cu alte cuvinte, am nevoie de un stimul ca să îmi accesez preastrălucita mea minte:)) Stimul poti fi tu, sau ploaia:)) sau mai exact o stare prin care nu am trecut demult și minții îi ia ceva timp până se reacomodează, până trece efectul acela de nou... Cel mai simplu mod ca să treci prin asemenea momente, este să călătorești în locuri străine, unde nu ai fost demult sau niciodată, să fumezi o țigară dacă nu ai fumat de vreo săptămână și ceva:)), sau să ai un gagic fain care mereu te face să te simți altfel și mereu îți dă emoții. So, fetelor nu e de ajuns doar să ai gagic, ultima parte e foarte importantă. Sau o gagică...:)) Și da, sunt de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Intelegeti" vrei sa spui, in primul rand.
    Iar in al doilea rand, inspiratia nici eu nu cred ca vine in animuite momente ale zilei. Ea depinde de starile noastre in respectile momente. Asta e parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi gagico :*

    Nymphetamine, mersi pentru observatie, am corectat...

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) :*
    Nymphetamine, acum iti poti corecta si tu greselile :)) Eu cred ca starile noastre uneori sunt influentate de factorii din jur, deci pana la urma ajungem de unde am pornit.:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Ploaia ii inspira pe unii pentru ca reflecta starea lor interioara, de tristete, nostalgie etc. Pe altii ii inspira soarele pentru ca reflecta starea lor de fericire, de bine. Luna ii inspira pe cei ce se simt singuri. Si asa mai departe. Ma rog, cei care scriu cu adevarat inteleg mai bine cum e cu inspiratie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cei care scriu cu adevarat nu mai au nevoie de astfel de inspiratii, eu asta cred.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr'un fel, ai dreptate. Un scriitor poate scrie oricand. Stiu de mari scriitori care isi fixau un numar de pagini minim pe zi. Pentru disciplina. Dar daca nu ai acel ceva ce'ti atinge sufletul si'l face sa vibreze, esti mort ca artist, in general, nu numai ca scriitor. E vorba de muza, stii tu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu incerc sa spun ca poti gasi aceea inspiratie in adancul tau fara a avea nevoie de un anume stimul. Te poti gandi ca ploua si sa simti ce ai simti daca ai sta in ploaie de exemplu.:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ploaia te inspiră, să fim serioşi. Mie îmi plac ploile de vară, când eşti pe-un câmp şi vezi cum fulgeră printre stele.
    Îmi plac ploile primăvăratice cu Pitiş pe fundal (asta prin mai pe undeva)
    Şi îmi plac şi cele de-nceput de toamnă:)..
    "Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile"

    RăspundețiȘtergere
  10. Shaggy, ce mai faci ma nebunuleeee? >:D< Nu te-am mai vazut demult, nici pe la facultate, mi-au zis astia ca te-ai mutat dar ai mai fost in vizita cu una pe aici. De ce nu ai trecut si pe la mine? Vad ca te-ai pus pe scris, artistule. :* muah.

    RăspundețiȘtergere
  11. Intreaba-l. Eu spun tuturor pe nume, nu cred ca cuiva ii place sa i se poceasca numele sau sa fie poreclit. Apropo, blogul acesta este si al meu, asa ca pentru o conversatie privata cu el, cauta-l dar nu pe blogul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  12. :) Bun subiect pentru prima postare :P
    Sa zicem ca ai dreptate, dar sa stii ca unii oameni au nevoie de un impuls. :) Ploaia, soarele sunt doar "motive" sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt perfect de acord cu tine.:*>:D<
    Georgiana

    RăspundețiȘtergere