BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

vineri, 17 iunie 2011

Frumuseţe

                Nu am să încep spunând că toţi suntem frumoşi pentru că scopul acestei înscrieri nu este să cresc stima de sine a nimănui şi nici să fiu oaia roz a grupului... fie vorba între noi mereu am fost oaia rebelă, asta ca să nu zic neagră... Anyway... De când eram micuţă eram comparată cu o păpuşă, eram trasă de obraji în stânga şi în dreapta, şi eram întotdeauna în centrul atenţiei, deşi am urât asta, cred că acuma înţeleg rădăcinile acestei mici dezgustări pentru atenţia aceea exagerată. Vreau să spun că mereu am fost considerată un copil, fetiţa, fată apoi adolescentă frumoasă; nu vreau să spun că mă deranjează într-un fel asta, aş fi ipocrită să afirm aşa ceva, revolta mea este pentru că totul se rezumă la aspectul fizic... Ştiu că nu poţi minţi spunând că aspectul fizic nu contează, pentru că acest ambalaj, fie că ne place sau nu, este cartea de vizită spre cel pe care îl vedem pentru prima oara; dar mai mult mă deranjează faptul că odată ce trecem peste fazele de aparenţe şi fizic... ne oprim. Da, ne oprim... nu pătrundem sufletul, nici mintea şi nici ideile sau concepţiile... rămânem la cât de bune sau sexy  suntem, asta depinde dacă cel care o spune este ţăran, cocalar sau un tip simplu dar interesant. Vreau să ne "luăm" după aspect, dar să nu ne rezumăm la el, vreau nu doar să ştim că aparenţele înseală ci şi să facem ceva în privinţa asta... Vreau ca toţi cei care îmi spun că sunt frumoasă, să imi cunoască şi alte părţi, poate la fel de importante ca şi acest ambalaj cu care ne lăudăm deseori. Întrebarea este alta... cine este vinovat pentru acest ambalaj? Cine ne-a obişnuit să nu trecem spre ceva mai complex şi frumos, şi să ne "împotmolim" aici? Poate că acest răspuns nu îl am, dar eu ştiu sigur ceva care este frumos cu adevărat şi nu are nevoie de a trece peste acest aspect... pentru că el reprezintă şi sufletul la fel de sincer cum îi este aspectul... la fel de pur... natura şi animalele... niciodata nu vor fi false, şi nu se vor da drept altceva decât sunt... Şi când te gandeşti că noi suntem animale sociale... Nu!! Eu aş zice că noi suntem "dublura" eşuată a animalelor care, şi ele, de fapt sunt sociabile.

10 comentarii:

  1. Da sunt de acord cu tine.
    Si eu sunt considerata frumoasa de multi, desi altii se tem intr-un fel de mine si ma considera superficiala.
    Pacat ca nu au vointa sa ma descopere, fiindca eu nu sunt genul care sa se descopere total, sa ramana fara inhibitii si vreo aura de mister in jur.
    Dat pentru cei mai multi am ramas o fata frumoasa, bunicica dar despre care habar nu au nimic.
    Chestia e ca uneori e mai bine sa fii uratica la exterior, dar frumoasa si cu sansa de a fi descoperita si apreciata pentru interior.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar daca esti uratica la exterior nu ai sansa sa te cunoasca in interior nici atat cat am avea daca suntem frumoase. Crede-ma, majoritatea, nu toti, la fel ca majoritatea dintre noi, ne uitam la exterior.:)) WTF, poate daca Remus era hidos acuma nu stiam cat e el de scump si inauntru...:)) Ce bine ca e cute, nu?:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai maaare dreptate! Sunt total de acord! Frumusetea fizica conteaza mult, dar nu enorm. Si celelalte parti sunt importante dar.. nu toti putem vedea asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu inteleg reactia:)) Nu te asteptai ca niste fete, sau o fata sa gandeasca asa?

    RăspundețiȘtergere
  5. pai ... faceam referire la "Vreau ca toţi cei care îmi spun că sunt frumoasă, să imi cunoască şi alte părţi, poate la fel de importante ca şi acest ambalaj cu care ne lăudăm deseori." ... si "ou" (mai exact teoria oului dezbatuta mai demult) se incadreaza la acele "alte parti", neavand nici o legatura cu ambalajul. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu vreau sa incepem iar.:)) pentru ca nu ai dreptate. punct

    RăspundețiȘtergere
  7. adica chiar nu vreau sa imi zica nimeni ca sunt frumoasa, si ceea ce am scris, era pe bune...

    RăspundețiȘtergere
  8. nu ne intelegem nicicum! :)) ... eu m-am luat atunci la tranta-n vorbe cu tine, de unde poti deduce clar ca nu ma intereseaza daca esti sau nu frumoasa (cam la fel cum ti-am spus ca textul cu blonde e o prejudecata tampita de care pot doar sa rad). altfel spus "(discutand) am vrut sa cunosc altceva despre strawberry blonde, nu cum arata" ... si cu comentariul initial am vrut sa-ti reamintesc ca ai avut (totusi) parte si de asa ceva: interactiune cu oameni care se incadreaza in acel text citat ulterior.

    RăspundețiȘtergere